.

.

LIKE US on FACEBOOK

LIKE US on FACEBOOK
https://www.facebook.com/Kipokosmos

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ο καλός κηπουρός τον Οκτώβριο -Φυτά εσωτερικού χώρου


Τον Οκτώβριο η εικόνα του κήπου μοιάζει λίγο με το σπίτι σας μετά από ένα μεγάλο πάρτυ. Οι καλεσμένοι εμφανίστηκαν φορώντας τα καλύτερά τους ρούχα, έφαγαν και ήπιαν και τώρα φεύγουν αφήνοντας πίσω τους πολύ καθάρισμα.

Ηρθε ο καιρός λοιπόν να νοικοκυρέψουμε τον κήπο και τις γλάστρες μας. Καθώς θα καθαρίζετε θυμηθείτε ότι τα φθινοπωρινά φύλλα, με τις χάλκινες αποχρώσεις τους, αποτελούν πρώτης τάξεως υλικό για διάφορες διακοσμητικές κατασκευές.

Φυτά εσωτερικού χώρου:

-Αρχίστε σταδιακά να προετοιμάζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου που μεταφέρατε στο μπαλκόνι σας το καλοκαίρι, για την επιστροφή τους σε συνθήκες εσωτερικού χώρου.

-Ελέγξτε τα προσεκτικά για έντομα και ασθένειες πριν τα μεταφέρετε σε εσωτερικό χώρο και πλύντε καλά τα φύλλα τους αλλά και τις γλάστρες και τα πιατάκια τους ώστε να αποφύγετε επέκταση εντόμων και στα υπόλοιπα φυτά σας.

-Ενισχύστε τη λίπανση σε όλα τα φυτά τώρα που η θερμοκρασία είναι κάπως χαμηλότερη.

-Ποϊνσέτια & Υπομονή: Αρχίστε να αυξάνετε τις ώρες που τα φυτά σας βρίσκονται στο σκοτάδι προκειμένου να επιταχύνετε την άνθισή τους μέχρι τα Χριστούγεννα. Τα φυτά αυτά χρειάζονται περίπου 14 ώρες σκοτάδι για μία περίοδο 6 εβδομάδων για να ανθοφορήσουν.

1 σχόλιο: